Në nji shkrim të pak ditëve më parë në grupin Tirona, gazetari dhe shkrimtari Bedri Alimehmeti, radhiti mbi 30 personazhe të familjes së nderuar Alimehmeti që kanë shërbyer në fushën e dijes dhe mësimdhënies në kohë të ndryshme.

Ky është një rast i veçantë jo vetëm në Tironë, por besojmë se mund të jetë unik në të gjithë trevat shqip-folëse, ku nga një familje e vetme të ketë kaq personazhe kushtuar arsimit dhe mësimdhënies.

Po radhisim mo posht listën e postuar në grupin Tirona:

1-MYRTEZA ALIMEHMETI
2-HYSEN ALIMEHMETI
3-REMZIE ALIMEHMETI
4-XHAVIT ALIMEHMETI
5-BEDRI ABDULLA ALIMEHMETI

6-BESIM ALIMEHMETI
7-ALI ALIMEHMETI
8-FATRIE ALIMEHMETI (DAJA)
9-KRENAR ALIMEHMETI
10-ARBEN ALIMEHMETI

11-NEKIE ALIMEHMETI (CANI)
12-HAXHI ALIMEHMETI
13-ZANA ALIMEHMETI (GURRA)
14-XHAFERR ALIMEHMETI
15-LEJLA ALIMEHMETI

16-FEHMI ALIMEHMETI
17-IKBAL ALIMEHMETI
18-EVIS ALIMEHMETI
19-LIRI ALIMEHMETI
20-MIGENA ALIMEHMETI

21-PAQE ALIMEHMETI (NAIPI)
22-MAHMUDIJE ALIMEHMETI(PANARITI)
23-FELIKS ALIMEHMETI (FRANCE)
24-FAIK ALIMEHMETI
25-MEHDI ALIMEHMETI

26-ORTENCA ALIMEHMETI (BINJAKU) Toronto KANADA
27-XHELAL ALIMEHMETI
28-FLAMUR ALIMEHMETI
29-PELLUMBESHA ALIMEHMETI
30-EDA ALIMEHMETI

31-RIDVAN ALIMEHNETI
32-VERA ALIMEHMETI
33-SHPRESA ALIMEHMETI

Falënderojmë shkrimtarin dhe mikun tonë Bedri Alimehmeti, që ndau me komunitetin tonë nji fakt shum interesant dhe që na bën krenarë si Tironas.

Bedri Alimehmeti (Mjeshtër i Madh)


Gjithashtu jon të lutun gjith miqt e komunitetit Tironas “Venaliu”, nqs kanë informacione dhe materiale kushtuar personaliteteve, personazheve apo në lidhje me familjet apo qytetin tonë Tironën, të na i dërgojnë në kontakt@tirona.website ose info@tirona.info, gjithashtu edhe me mesazh në faqen tonë në Facebook, ose duke i postu materialet direkt në grupin Tirona, që është edhe sofra mo e modhe e diskutimit të Tironsave online.
Falimnerit

Përgatiti për faqen Tirona: Olsi S. Ferazini

NGATirona
BurimiTirona
SHPËRNDAJE
Avatar
Mirsevini në faqen e komunitetit Tironas https://www.tirona.website/ Faqja Tirona ka si mision te bashkoje te gjithe qytetaret Tironas ne mbrojtje te vlerave historike, kulturore dhe patriotike te qytetit tone. Bashke jemi me te forte.