Trandafilin kur t’a dhash
Kujtova se do t’gëzoj
O në penxhere kur të pash
Të thash se të dashuroj

Pse s’më thu ase ç’far mendon
Po më len në kët vetmi
Zemrën po ma përvëlon
Menja mrrri vetëm ke ti

Të pëlqej at bukuri
Ato syt e tuj të zez
A s’mendon se jam i ri
Gonxhe e bukur në mëngjes.

Për tu theksuar që ky është teksi origjinal i krijuar nga kompozitori Tironas Muharrem Gurra, kënga është kënduar nga shumë këngëtarë, në disa raste teksti është ndryshuar dhe deformuar, por theksojmë që teksti origjinal është ky i botuar në librin “100 KENGE POPULLORE TIRANASE NGA MUHARREM GURRA” me autor Ramazan Gurra 2010

Kënga e kënduar nga Fitnete Rexha

Kënga e kënduar nga Merita Halili

Shkëputur nga libri “100 KENGE POPULLORE TIRANASE NGA MUHARREM GURRA” me autor Ramazan Gurra 2010