Në një sofër u ula në qytetin tim
hëngra, piva dhe zura të këndoj
U këndova rrugëve, njerëzve që s`janë më
pastaj si e dehur nisa të lotoj

Eca mes zhurmës, kërkova gjithandej
gjurmët e mia se mos ishin diku
Doja tu flisja, të gjithëve tu thoja
Ej, unë kam lindur këtu

Por asnjë smë, ndoshta kam ndrushuar
Njerëzit që unë njoh, s
e di ku janë fshehur
Mes rrugëve mbeta duke menduar
Ky është qyteti im, jo s`jam e dehur…

Shkëputur nga vëllimi me poezi “Fal Shpirtin”
Resmja: Pazari i Tironës 1941

NGATirona
BurimiTirona
SHPËRNDAJE
Avatar
Mirsevini në faqen e komunitetit Tironas https://www.tirona.website/ Faqja Tirona ka si mision te bashkoje te gjithe qytetaret Tironas ne mbrojtje te vlerave historike, kulturore dhe patriotike te qytetit tone. Bashke jemi me te forte.