Foto - Arkiva G. Brojka
Foto - Arkiva G. Brojka

Konsulli i Austro-Hungarisë në Durrës, P. Oculli, në raportin që i drejtonte Vjenës më 20 Prill 1881 shkruante se Tirona at’ vit kishte 2200 shtëpi, kurse Durrësi, qendra e prefekturës nga e cila “varej” Tirona, kishte 740 shtëpi, pra tri herë më pak.

Madje, ai mendonte se qendra e prefekturës do të ishte më mirë të shpërngulej në Tironë pasi qyteti kishte “banesa të mëdha për funksionarët, ujë të pijshëm të bollshëm, si dhe një klimë shumë të mirë…”

Marrë nga libri “Historia e Tiranës” së Kristo Frashërit, faqe 290.

NGATirona
BurimiTirona
SHPËRNDAJE
Avatar
Mirsevini në faqen e komunitetit Tironas https://www.tirona.website/ Faqja Tirona ka si mision te bashkoje te gjithe qytetaret Tironas ne mbrojtje te vlerave historike, kulturore dhe patriotike te qytetit tone. Bashke jemi me te forte.