Edhe pse qyteti i Tiranës ka një histori modeste në krahasim me shumë kryeqendra europiane, Tirana është shembulli tipik i një strukture mikse midis detit, malit dhe një trashëgimie kulturore ilire, romake, bizantine si dhe një atmosferë orientale mes elementëve ballkanikë dhe modeleve urbane të zhvilluara, midis disiplinës dhe autoritarizmit të kohërave dhe kaosit modern…

Tirana e Vjeter
Tirana e Vjeter

Më poshtë mund të ndiqni dokumentarin e realizuar nga RTSH me studjuesin Gazmend A. Bakiu

Burimi: RTSH.AL