Petraq Buneci ka lindur me 15 maj 1937 ne nje familje te vjeter me tradita te jetuari prej 300 vjetesh ne Tirone. Prej 4 brezash familja Buneci i ka dhene jete bakrit.

I fundit qe e trashegoi punimin e bakrit ishte Titi(sic e therrisnin shoqeria) i cili nga nje pune artizanale e ktheu ne art dhe i dha shkelqimin e rralle.

Eshte vleresuar me titujt “Artist I Merituar”, “Mjeshter i Madh” , Urdherin e Punes se Klasit 3

Petraq (Tit) Buneci ne punime artzanale. Viti 1970.

Petraq Buneci

Petraq Buneci

Një përkrenare që ju dhurua Papa Gjon Palit në vizitën e tij më 23 Prill 1993 në Shqipëri, ishte vepër e Petraq Bunecit.