Cigare Picari

Marka “Vora”, kutia e pahapur prej 75 vitesh

Kuti cigaresh “Vora” të kohës së Mbretërisë Shqiptare. Ankand i 13 shkurtit 2011. U sollën 6 oferta. U shit për 12,50 euro.

Në ankandin ndërkombëtar, online, u vu në shitje një paketë cigaresh të forta me emrin Vora. Kutia ishte e mbushur dhe e pahapur. Mbi 75 vjet e ruajtur në Gjermani. Daton që nga koha e Mbretërisë Shqiptare. Kutia ishte në gjendje të mirë dhe e ruajtur në mjedis të thatë. E përshtatshme vetëm për koleksionim, jo për përdorim.

Prodhues: Musa Picari dhe Vllazën, Vora

Pulla fiskale: “Mbretnija Shqiptare, tatim konsumi cigaresh të vendit, gram 20”

Vora Te Forta

Etiketa e kutisë: 20 cigare, Lek 3,50

Tirana Te Buta

Misteret e Musa Picarit nga Vora

Prodhues cigaresh cilësore dhe politikan i djathtë, që u vra si komandant nacionalist në periudhën e Luftës së Dytë Botërore. Industrialistin Musa Picari e ndjekin çudirat dhe 65 vjet pas vdekjes, si me një ankand në internet, ashtu dhe me një pulë të pasardhësve të tij që bëri një vezë befasuese. Picarët janë familja më e njohur e Vorës dhe me një reputacion në mbarë Shqipërinë e Mesme.

Fabrikat të tjera cigaresh në kohën e Mbretërisë

Fabrika “Drini” – Shkodër

Fabrika “Gera” – Shkodër

Fabrika “Shkodra” – Shkodër

Fabrika “Faslli Ademi” (Tarabosh) – Shkodër

Fabrika “Sitki Rusi e Vëllezërit” – Shkodër

Fabrika “Saralja” – Shkodër

Fabrika “Besa” – Shkodër

Fabrika “Macedonia” – Shkodër

STAMLES – Durrës

SAIDE – Shoqëria Anonime Industriale e Duhaneve, Elbasan

Fabrika “Dumreja” – Fier

“Tomori” – Industria Shqiptare Cigaresh, Korçë

Fabrika “Morava” – Korçë

FIDEC – Gjirokastër

STIDEC – Sarandë

Fabrika “Elbasani” (Flora) – Tiranë

DIAMANT, kuti me kapak 20-she [STAMLES, Durrës]

DUCALE, paketë me ambalazh të butë, 20-she [Prodhues: Manifattura Tabaçhi “Drini”, Scutari (Shkodër)]

EGIZIANE, paketë me ambalazh të butë, 18-she [Prodhues: Manifattura Tabaçhi “Saralja”, Scutari (Shkodër)

egiziane
triumf