Disa nga vilat që skan ronë akoma. Foto të sjella nga miku jonë Altin Gjokmeli. Vila që i kanë rezistu kohës, edhe gjatë këtyre 30 viteve, që në Tironë ka qënë piksynim i çdo pushteti të majtë apo të djathtë asimilimi i vlerave.

Po ti shofim me kujdes, sejcila prej këtyre vilave mund të ketë më shumë se 20 vite që nuk është vënë dorë, qoftë edhe një lyerje me gëlqere, nuk e kanë marrë mundimin!

Përmendim se përveç vilës së familjes Begeja që vërtet ka shku në identitet, falë mirëmbajtjes dhe më pas restaurimit që i ka bo biri i denjë i ksaj familje Xhimi Begeja, shum pak të tjera kanë pas fatin e restaurimit. /Tirona

Pruni për faqen Tirona: Altin Gjokmeli

NGATirona
BurimiTirona
SHPËRNDAJE
Avatar
Mirsevini në faqen e komunitetit Tironas https://www.tirona.website/ Faqja Tirona ka si mision te bashkoje te gjithe qytetaret Tironas ne mbrojtje te vlerave historike, kulturore dhe patriotike te qytetit tone. Bashke jemi me te forte.