19 C
Tirana, AL
Monday, May 20, 2019

Komuniteti

Filantropistët e Tironës, një histori ndryshe: Botkuptimi Tironas. (1) – Nga...

Në botëkuptimin e një autoktoni tiranas është turp të të përmendet emri kur bën bamirësi. Nëse lavdërohesh për diçka që ke bërë ta marrin...

E pra dhe kjo është Tirona: Sheherlinjtë e Dibrës dhe Mëhallat...

Mahalla e Dibranëve është një nga toponimet e mirënjohura për të gjithë tiranasit e vjetër. Një pjesë e madhe e dibranëve sheherli janë vendosur...

Rruga “TAFAJ” – Nga Kujtim BUZA

Rruga “Tafaj” është një ndër 1300 rrugët e kryeqytetit. Në vitin 1937, kur Tirana kishte afro 25 mijë banorë, rrugët e emërtuara ishin të...

Banesa dhe veshja e Tirones – Nga Gazmend BAKIU

Shtëpia apo banesa tiranase është nga tipet më të lashta, dhe nga mënyra e ndërtimit dhe e funksionimit nuk haset në qytetet e tjera...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI