5 C
Tirana, AL
Saturday, March 23, 2019

Familje

Kujtime nga familja Qosja (fotoalbum)

Mo posht do te shifni nji grup fotosh te prume pri mikes ton: Rezarta Qosja Meneri. Kujtime familjare qe rezarta i ndau me faqen...

Disa personazhe në Tironë dhe zanotet që kishin – Dërguar nga...

Nga miku jon Sokol Topi: Gjyshi im, Ibrahim Topi rahmet shpirti ka qene jergonxhi. Im ate, Med Topi, drite paste shpirti, na tregonte qe e...

Kacelët, tregtarët mes Milanos dhe Tiranës

Sipas gojëdhënës familjare, Kacelët kanë zbarkuar në Tiranë përpara më shumë se 300 vjetësh. Nga fshatrat, malësia apo nga kolonitë gjermane (Kasel !) atje...

Atif e Ganimet Toptani, dy engjëjt e kryeqytetit!

Atif Toptani, gruaja e tij, Ganimet dhe djali i vogël, Edi, jetonin në një vilë në Tiranë dhe zotëronin një saraje jasht qytetit në...

Familja Tafaj – Gjeneza e fisit të madh dhe kontributi në...

Historia e i një prej më të parave familje , formuese e qytetit të Tiranës, ardhja e tyre përkon me vitin 1680, pra vetëm...

Një histori familjare që nis në vitin 1761

Ata janë një nga familjet më të vjetra të Tiranës. Sipas dokumenteve të kohës origjina e Demnerëve, nis që në vitin 1761, periudhe kur...

Familja Qoqja – Një histori përtej gërshërëve e penjve

Unë gjthmonë kam qenë myslyman i përkushtuar.... Gjatë viteve të komunizmit të gjitha institucionet fetare u mbyllën, por jo zemra.... Unë nuk bëra asgjë...

Dinastia Mema në “familjet e futbollit” – Nga Ermal Kuka

Tiranasit, në specialen e UEFA-s mbi familjarët e famshëm ALI MEMA – ISH-FUTBOLLISTI DHE TRAJNERI I TIRANËS ËSHTË NDERUAR NË VITIN 2006 ME TITULLIN “LEGJENDË...

Halil Farka (1913-1992) – Histori nga familja Tironase “FARKA”

Per çiftin Cakun dhe Zyrane, lindja e dyte ishte perseri djale dhe sigurisht gezimi ka qene i madh. Ai do ti ngjante te atit...

A WATCHMAKER’S TALE BY TUFINA

Europe of the early 1920s was recuperating after a brutal WWI. Everything seemed to have a new meaning and life was rebirthing again. Tirana...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI