19 C
Tirana, AL
Monday, May 20, 2019

Artizanat

A WATCHMAKER’S TALE BY TUFINA

Europe of the early 1920s was recuperating after a brutal WWI. Everything seemed to have a new meaning and life was rebirthing again. Tirana...

Elisi: një “çun Tirone” që “bo biçikleta me durt e veta”!

Moda e biçikletave është rikthyer përsëri dhe po ka një tërheqje të madhe tek njerëzit. Ndoshta ajo pjesë e shoqërisë që nuk e tërheq...

Mjeshtri i perpunimit te bakrit, ne Shqiperi dhe Diaspore, Petraq BUNECI

Petraq Buneci ka lindur me 15 maj 1937 ne nje familje te vjeter me tradita te jetuari prej 300 vjetesh ne Tirone....

Disa nga zanotet e familjeve Tironse

Shumë farefise dhe pse me nji mbiemër kanë pas zanote të ndryshme, po ka pas dhe farefise që t’gjith bonin veç nji zanot. Para...

Miri, berberi i Pazarit, i “liçencuar” dhe për art, sport e...

22 vjet në rrugën e Saraçëve në Pazar të Ri. E gjithë mahalla aty e njeh shumë mirë Mirin, berberin tek i cili jo...

Zanoti i pipapunuesve ne Tirone

Zanoti i pipapunuesve eshte i hershem ne Tirone, edhe jane te shumta familjet qe jane terheq prej tij. Mund te permendimin familjet Çali, Zajmi,...

Familja Tufina dhe historia e orës së Sahatit – Nga Belina...

Një orë elektrike kineze është ajo që mat aktualisht kohën mbi Kullën e Sahatit. Kërkesa për blerjen e një mekanizmi antik drejtuar nga ana...

Banesa dhe veshja e Tirones – Nga Gazmend BAKIU

Shtëpia apo banesa tiranase është nga tipet më të lashta, dhe nga mënyra e ndërtimit dhe e funksionimit nuk haset në qytetet e tjera...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI