19 C
Tirana, AL
Monday, May 20, 2019

Shkence

MESUESJA E NDERUAR – Drita Siliqi (Shundi)

Drita Siliqi (Shundi) lindi në Tiranë, më 2 mars të vitit 1933, në një familje patriote tiranase. Babai i saj ishte Athanas...

Aleksandër Hobdari, kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe konsulli i parë...

Nga Gazmend Bakiu Aleksandër Hobdari (1888-1963) lindi në qytetin e Tiranës. Pasi kreu shkollën fillore në Tiranë, dhe gjimnazin në Durrës, përfundoi studimet e larta...

Instituti Harry Fultz është një shkollë e arsimit të mesëm profesional...

Instituti Harry Fultz është një shkollë e arsimit të mesëm profesional në Tiranë, Shqipëri. Shkolla u themelua në 1921, kur Kryqi i Kuq i të...

Dr. Osman Jonuzi (1879-1966) babai i kirurgjisë shqiptare

Dr. Osman Jonuzi është një ndër mjekët më të vjetër patriotë që punoi pa u lodhur deri në fund të jetës së tij si...

Dr. Jusuf Dashi, mjeku i paharruar i qytetit të Tiranës –...

Ndër mjekët e shquar të qytetit të Tiranës një vend nderi i takon në mënyrë të padiskutueshme edhe doktor Jusuf Dashit. Kishte lindur në Tiranë...

Hafiz Dalliu & Gazeta Dajti – Nga Roald A. Hysa

"...Përderisa në vendin tonë do të dominojnë e do të administrojnë njerëz që nuk kanë menduar në të mirë të Atdheut, unë do të...

2 Shtator 1858, me kërkesë të Said Toptanit, u çel në...

Said Sermedin Toptani, pa dyshim se ishte njëri prej personaliteteve të shquara të rilindjes, i cili me veprimtarinë dhe aktivitetin e tij nuk e...

Hafiz Ibrahim Dalliu – Teolog dhe shkrimtar (Tiranë 1878– shkurt 1952)

Lindur në një familje të vjetër tiranase. U diplomua në degën teologji filozofi në Stamboll. Atje mori pjesë në lëvizjen për çështjen kombëtare, rrëfyer...

Athanas Shundi – Universiteti i Stambollit, Fakulteti i Farmacisë

Lindi në Tiranë në vitin 1892 nga një familje zanatçinjsh. Në shkollën e bashkësisë ortodokse të këtij qyteti, ai kreu edhe arsimin plotor. Më...

Muharrem Stermasi – Universiteti i Torinos, Fakulteti i Agronomisë

Lindi në Tiranë më 21 dhjetor 1921 nga një familje e madhe dhe e mirënjohur e kësaj treve. I ati, Lufta bej Stermasi, siç...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI