19 C
Tirana, AL
Monday, May 20, 2019

Politike

Te shkrush per njerzit qe bon historine e Tirones “Said Demneri”...

Te shkrush per njerzit qe bon historine e Tirones, ato qe vertet u perpoqen te luftojne okupatorin dhe te vendosnin demokracine...

Homazh për Said Demnerin – Nga Zydi Turdiu

Zydi Ali Turdiu Më 5 maj 2019 mbylli sytë në Windsor të Kanadasë, në moshën 99 vjeçare, njeri nga...

REFIK BEJ TOPTANI, VEPRIMTAR I SHQIPTARIZMIT – Nga Av . Xhafer...

Kur pas vitit 1945 u diskutuan tezat mbi të cilat do të shkruhej historia e Shqipërisë, pati nga ata që mbrojtën tezën...

Aleksandër Hobdari, kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe konsulli i parë...

Nga Gazmend Bakiu Aleksandër Hobdari (1888-1963) lindi në qytetin e Tiranës. Pasi kreu shkollën fillore në Tiranë, dhe gjimnazin në Durrës, përfundoi studimet e larta...

Censura komuniste mbi Murat Toptanin – Nga Marsida T. Najdeni

Censura komuniste mbi Murat Toptanin Nga Marsida T. Najdeni 10 Mars 2019 Murat Toptani kjo figurë poliglote, patriotike dhe e gjithanshme ka bërë aq shumë për shqiptarinë...

QAZIM MULLETI, PERSONAZHI I TJETERSUAR NGA AI QE I KISHTE SHPETUAR...

Njihet nga te gjithtë si prefekti i Tiranës , dhe shumica e shqiptarëve të brezit të mesëm e këtej e njohin si një personazh...

Hafiz Dalliu & Gazeta Dajti – Nga Roald A. Hysa

"...Përderisa në vendin tonë do të dominojnë e do të administrojnë njerëz që nuk kanë menduar në të mirë të Atdheut, unë do të...

2 Shtator 1858, me kërkesë të Said Toptanit, u çel në...

Said Sermedin Toptani, pa dyshim se ishte njëri prej personaliteteve të shquara të rilindjes, i cili me veprimtarinë dhe aktivitetin e tij nuk e...

Hafiz Ibrahim Dalliu – Teolog dhe shkrimtar (Tiranë 1878– shkurt 1952)

Lindur në një familje të vjetër tiranase. U diplomua në degën teologji filozofi në Stamboll. Atje mori pjesë në lëvizjen për çështjen kombëtare, rrëfyer...

ESAT PASHË TOPTANI SHPËTOI PRIFTËRINJTË NGA VDEKJA. (Lufta e për...

“Ne priftërinjtë i jemi përjetësisht mirënjohës‚ çka e shprehim me përulje edhe në këtë shkrim”. P. Domenico Facin O.F.M Në rrethimin e Shkodrës‚ tetor 1912...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI