5 C
Tirana, AL
Saturday, March 23, 2019

Mjekesi

Dr. Osman Jonuzi (1879-1966) babai i kirurgjisë shqiptare

Dr. Osman Jonuzi është një ndër mjekët më të vjetër patriotë që punoi pa u lodhur deri në fund të jetës së tij si...

Dr. Jusuf Dashi, mjeku i paharruar i qytetit të Tiranës –...

Ndër mjekët e shquar të qytetit të Tiranës një vend nderi i takon në mënyrë të padiskutueshme edhe doktor Jusuf Dashit. Kishte lindur në Tiranë...

Athanas Shundi – Universiteti i Stambollit, Fakulteti i Farmacisë

Lindi në Tiranë në vitin 1892 nga një familje zanatçinjsh. Në shkollën e bashkësisë ortodokse të këtij qyteti, ai kreu edhe arsimin plotor. Më...

Hysen Kazazi “Ceni i Lakut” në kujtimet e miqve të faqes...

Tironasi i urte "Ceni i Lakut" doktori popullor i kockave. Hysen Kazazi i njohur ndryshe si Ceni i Lakut ishte ortoped i famshëm dhe mjek...

Mentor Petrela ndër 100 neurokirurgët më të mirë në botë

“World Academy of Neurological Surgery” përzgjedh profesorin shqiptar ndër 100 neurokirurgë në botë Nga: Lorina Mixha Shefi i Neurokirurgjisë në qendrën spitalore universitare “Nënë Tereza”, profesor...

Hiqmet Dibra , një nga pionierët e neuropsikiatrisë shqiptare

Hiqmet Dibra, një nga pionierët e neuropsikiatrisë shqiptare, ka lindur më 14 korrik 1914, nga një familje që u 'vendos shumë shpejt në Tiranë....

Profesor Faik Turdiu

Jeta e Faik Turdiut, të lindur në Tiranë më 11 prill 1919, qe ajo e një emigranti politik; ndërsa aktiviteti shkencor si mjek arriti...

Shyqyri Basha – Universiteti i Romës, Fakulteti i Mjekësise

Ka lindur në Tiranë më 19 maj 1911, në një familje tregtari. Në mungesë të të jatit që vdiq shpejt, për shkollimin e fëmijëve...

DR. Janko Theodhosi – Universiteti i Athinës, Fakulteti i Mjekësisë

Megjithëse nuk ishte tiranas autokton, duke ushtruar aktivitetin e tij mjekësor vetëm në Tironë dhe në atë kohë specifike kur ky qytet ishte i...

Jusuf Dashi – Universiteti i Bolonjes – Fakulteti i Mjekesise

Iusuf Dashi lindi në Tironë më 1 shtator 1910. Në vitin 1924 kreu arsimin fillestar në shkollën e parë gjashtëvjeçare të hapur dhe në...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI