10 C
Tirana, AL
Saturday, March 23, 2019

Arsim

Evanthi Ciko, nëna e 265 jetimëve në “Zyber Hallulli” – Nga...

Na u desh të prisnim gjatë para dy ditësh për të kapur sinjalin e telefonit të saj. E natyrshme dhe e shpje-gueshme kjo mbajtje...

Hafiz Dalliu & Gazeta Dajti – Nga Roald A. Hysa

"...Përderisa në vendin tonë do të dominojnë e do të administrojnë njerëz që nuk kanë menduar në të mirë të Atdheut, unë do të...

Kongresi Arsimor i Tiranës – 22 korrik-3 gusht 1922

Ministri i arsimit, zoti Rexhep Mitrovica bëri një ekspoze për arsimin në parlamentin shqiptar, në dhjetor 1921 (22.07.1922-03.08.1922) Gjatë viteve 1920-1922 drejtuan vendin tonë tetë qeveri,...

2 Shtator 1858, me kërkesë të Said Toptanit, u çel në...

Said Sermedin Toptani, pa dyshim se ishte njëri prej personaliteteve të shquara të rilindjes, i cili me veprimtarinë dhe aktivitetin e tij nuk e...

Hafiz Ibrahim Dalliu – Teolog dhe shkrimtar (Tiranë 1878– shkurt 1952)

Lindur në një familje të vjetër tiranase. U diplomua në degën teologji filozofi në Stamboll. Atje mori pjesë në lëvizjen për çështjen kombëtare, rrëfyer...

Servete Maçi (1901-1995) mesuese e shkolles se pare femerore ne Tirane

Servete Maçi (1901-1995) mesuese e shkolles se pare femerore ne Tirane dhe e bija e patriotit te palodhur, tironasit Musa Maçi, nje aktivist qe...

Haxhi Ali Derhemi – 1850-1938 – Nga Ali Musa Basha

Mendjen, zemrën dhe pasurinë ia fali Islamit Teologët atdhetarë të shquar nuk i kanë munguar vendit tonë, sidomos në situatat e vështira që ka kaluar...

Figura e panjohur e intelektualit dhe atdhetarit Sulejman Lleshi – Nga...

Studioi ne Itali, u burgos nga fashistet, mori dy doktoratura, ishte nje nder themeluesit e Ballit Kombetar. Arsimtari qe idene atdhetare e shihte pa...

BLERTA BODINAKU – pedagoge në Departamentin e Pedagogjisë dhe të Psikologjisë

BLERTA BODINAKU, PHD Anëtare e Këshillit Kombëtar Është pedagoge në Departamentin e Pedagogjisë dhe të Psikologjisë (DPP) së Fakultetit të Shkencave Sociale të Universitetit të Tiranë....

Sulejman LLeshi – Universiteti i Torinos – Fakulteti i Veterinarise

Sulejmani, që kreu Liceun e Tiranës në vitin 1935, ishte nga nxënësit më të mirë të tij dhe dallohej veçanërisht në lëndët e letërsisë...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI