10 C
Tirana, AL
Saturday, March 23, 2019

Histori

S.K. Tirana – S.K.Cernogorec 7:0 – 7 Gusht 1937

“Cetinjë, 7 gusht – Sot në stadiumin e Cetinjës u luajt ndeshja miqësore ndërmjet S.K. “Tiranës” dhe S.K. “Cernogorecit” nga Cetinja. Ndeshja u ndoq...

Kalaja e Dorzit – Nga Altin Gjokmeli

Kalaja e Dorzit ndodhet rreth 20 km në jug perëndim të Tiranës dhe rreth 5 km në lindje të Pezës. Ajo është më e...

Ju flet Tirana!! Kush e dëgjonte Radio Tiranën më 1939?

Ju flet Tirana!! Kush e dëgjonte Radio Tiranën më 1939? Sigurisht, të gjithë ata që kishin një aparat radioje dhe banonin pranë stacioneve të transmetimit....

Marka e duhanit “Vora” & “Tirana” nga Musa Picari dhe Vllazën

Marka “Vora”, kutia e pahapur prej 75 vitesh Kuti cigaresh “Vora” të kohës së Mbretërisë Shqiptare. Ankand i 13 shkurtit 2011. U sollën 6 oferta....

Teqja e Sheh Dyrrit – Historik

Pranë qendrës së Tiranës gjendet një vend i mirë me shumë histori. Të gjithë e njohin me emrin “Teqeja e Sheh Dyrrit”, ndërsa për...

Në sallën e Bashkisë së Tironës, më 31 Mars 1939, u...

Në sallën e Bashkisë së Tironës, më 31 Mars 1939, u organizua "Java e gruas shqiptare". Pas ceremonive të zakonshme, u improvizua "Vatra shqiptare",...

Kartolinë e viteve 1920-1921, nga Hasan Bakiu & Djemt. Nji kartolinë...

Kartolinë e viteve 1920-1921, nga Hasan Bakiu & Djemt. Nji kartolinë mjaft e bukur dhe me vlera. Shohim qartë pazarin e vjetër dhe dyqanet...

Petrel mbi petrel – Nga Jovan Jano

Jovan Jano / Studiues dhe publicist – Shumë njerëz në fund javë apo dhe në ditë të zakonshme shkojnë në Petrelë në kalanë e...

“Foshnjorja Hysen Nikolica” – Tironë 1937

Në sheshin që sot ndodhet midis Teatrit të Kukullave dhe Ministrisë së Mbrojtjes në Tironë, në sheshin e shallvareve më 19 Gusht 1937, filloi...

Tiron ka xhamira, hane, hamame, ka çarshinë dhe sheshin e pazarit,...

“S’andejmi kaluam bjeshkët e Krrabës me një mijë vuajtje e mundime pas nëntë orëve erdhëm në Kasabanë Tiranë. Është vojvodillëk në territorin e sanxhakut...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI