19 C
Tirana, AL
Monday, May 20, 2019

Art & Kulture

“X H O K Ë S” – Nga Ibrahim Hafiz Dalliu

Hafiz Ibrahim Dalliu Xhokë, moj rrobë historike!T'kanë pas vesh burrat e dheut,Për shenjë zie t'Skënderbeut,Je...

…. Ti je veç lulja ime…..! – (Mon Aga) Artan Loku

Pata mjell nji lule m’baçee ujitsha me shumë kujdesshpirtin tim ajo ç’ma k’naqtetu u rrit e shifsha mjes për mjes

Violonçelisti i talentuar Redi Hasa

Muzika ka jetuar gjithmonë në jetën e Redi Hasa. I lindur në Tiranë në vitin 1977 në një familje artistësh - nëna...

Kalaja e Petrelës: Një eksperiencë mesjetare në Tiranë

Jo më shumë se 18 km larg Tiranës gjeni një nga fshatrat tipikë të modelit mesjetar shqiptar. Petrela është fshat piktoresk, emrin e mori...

Piktori Bujar Zajmi – Nga Ylli Drishti

Bujar Zajmi lindi në Tiranë më 7 korrik 1939. E ka nisur artin pamor që në vitin 1956, me vizatime dhe piktura...

“ÇUNAT E RRUGES KAVAJES” – tekst per kong popullore, nga Bedri...

(prologu) Zgjohem heret ne mengjes, s'me ngopen syt duke t'pa. Kumlla t'kuqe trotuari n'mes si rruga Kavajes tjeter s'ka. Imi le e rrit n'rrug...

Si nuk plase moj Tiron… – Nga Gen Frashëri

Paten thon e t’paret ton Duje fort nji ket Tiron U munun u stermunun Ca u tallen ca kuptun Folim sot e...

…. Tironses time… – Nga (Mon Aga) – Artan Loku

Do t’fus mu në zemërkom me t’myll me drylus Zotin t’boj emërme nji t’rrojm të dy Aty mren të...

Vila e Sali Shijakut: Mirëserdhët në Vilën më unike të Tiranës

Te rrugica Vildan Luarasi, një degëzim i rrugës Siri Kodra, do të hasni në një nga “thesaret” e ruajtura më mirë të...

PIKTORI SHQIPTAR I PARISIT PROFESOR SADIK KACELI – Nga Fritz RADOVANI

SHQIPNIA – NJË COPË TOKË E VOGEL ME BURRA TË MËDHAJ E TRIMA ! E një nder Ata Burra...
error: NUK LEJOHET KOPJIMI