E shoqja e Omerit quhej Alie (Elona) Fortuzi. Lindur në Veri të Imathias Greqi më 14.06.1910. Babai i saj Muharremi, me origjine nga Leskoviku ishte pronar i madh tokash në Selanik.

Muharremi kishte tre fëmijë : dy vajza dhe një djalë, Alijen, Myrveten dhe Halitin (Inxh. Pyjesh). Myrvetja martuar me Abdyl Sulen ish-konsull i Shqipërisë në shtetin e Egjiptit. Omeri u njoh me Alijen në Greqi. Vijnë së bashku me avion në Tironë për ceremoninë e martesës.

Ardhja e tyre ishte shumë e veçante, avioni realizon dy xhiro neper qytet duke hedhur nga lart para (napolona ari). Kur avioni ulet në tokë, Omerin e priste makina e tij shumë luksoze, e cila ishte dhe vetura e parë dhe e vetme e ardhur në Tironë në atë kohë, prone e Omerit. Më pas vendoset në vilën e tij në rrugën Fortuzi (aktualisht selia e Partisë Social Demokrate).

E shoqja e Omerit quhej Alie (Elona) Fortuzi. Lindur në Veri të Imathias Greqi më 14.06.1910. Babai i saj Muharremi, me origjine nga Leskoviku ishte pronar i madh tokash në Selanik. Muharremi kishte tre fëmijë : dy vajza dhe një djalë, Alijen, Myrveten dhe Halitin (Inxh. Pyjesh). Myrvetja martuar me Abdyl Sulen ish-konsull i Shqipërisë në shtetin e Egjiptit. Omeri u njoh me Alijen në Greqi.

Vijnë së bashku me avion në Tironë për ceremoninë e martesës. Ardhja e tyre ishte shumë e veçante, avioni realizon dy xhiro neper qytet duke hedhur nga lart para (napolona ari). Kur avioni ulet në tokë, Omerin e priste makina e tij shumë luksoze, e cila ishte dhe vetura e parë dhe e vetme e ardhur në Tironë në atë kohë, prone e Omerit.

Më pas vendoset në vilën e tij në rrugën Fortuzi (aktualisht selia e Partisë Social Demokrate).

NGATirona
BurimiTirona
SHPËRNDAJE
Avatar
Mirsevini në faqen e komunitetit Tironas https://www.tirona.website/ Faqja Tirona ka si mision te bashkoje te gjithe qytetaret Tironas ne mbrojtje te vlerave historike, kulturore dhe patriotike te qytetit tone. Bashke jemi me te forte.