29 Korrik 1933 Tironë përurohet Tenis Klub Rinia
29 Korrik 1933 Tironë përurohet Tenis Klub Rinia

29 Korrik 1933, Tironë, përurohet Tenis Klub “Rinia” . Në të, veç ndeshjeve sportive, zhvilloheshin edhe veprimtari të tjera. Vite më vonë, ambjentet e tij shfrytëzoi edhe nga Radio-Tirana, për provat e orkestrës, por dhe për veprimtari të tjera.

Frekuentuesit, ishin intelektualë të njohur të kohës: Isuf Vrioni, Abdulla Sheri, Hasan Mëniku, Petro Konomi etj.. Tenis ‘Tirana’ ishte një klub i vërtetë jo vetëm sportiv po edhe kulturor. Aty organizoheshin takime gazetarësh biseda kulturore e mbrëmje vallzimi.

Disa nga personat e përmendur më sipër ishin personalitete të kohës dhe për veprimtarinë e tyre përfunduan në burgjet komuniste.

Ndeshje ne fushen Tenis Nallbani
Ndeshje ne fushen Tenis Nallbani
Cast nga nje ndeshje ne fushen Tenis Nallbani
Cast nga nje ndeshje ne fushen Tenis Nallbani